1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Още един мъртъв делфинДелфин

Инспектори от сектор "Рибарство и контрол" на ИАРА Варна извършиха проверка във връзка с подаден сигнал от гражданка в Министерство на земеделието и храните за изхвърлен делфин на плаж край Бяла. 
 

Със съдействието на служители от РИОСВ Бургас и еколога на гр. Бяла, където също е постъпил сигнала, инспекторите на ИАРА са посетили мястото и са установили, че има изхвърлен делфин на неохраняем плаж край Бяла. Теглото на морския бозайник е приблизително около 150 кг., дължината му е около 2 метра и е в напреднал стадий на разлагане. Според инспекторите на ИАРА и служител от службата по екология на Бяла, заради степента на разлагане на делфина, трудно може да се определи причината за настъпването на смъртта. Община Бяла е предприела съответните действия по загробване на делфина. 
 

Във връзка със зачестилите случаи на мъртви делфини, изпълнителният директор на ИАРА г-н Пламен Захариев е пуснал разпореждане до Териториалните сектори на ИАРА Бургас, Варна и Добрич за засилен контрол от страна на инспекторите по плажовете на Черно море, както и в териториални води.

 Източник:news. varna24.bg

02.09.2011, 20:00 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: делфин, мъртъв, Бяла

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА