1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ТЕМАТА

Е.ОН бави пожарната

Огнеборците звънят на клиентски телефон, за да издирят дежурните
Колите на дружеството се придвижвали в трафика, нямали синя лампа


е.он

Огнеборците чакат средно по половин час екипите на Е.ОН при пожар в трафопостове. А докато не пристигнат техни специалисти, не може да се предприеме гасене заради високото напрежение. Откакто енергоразпределителното дружество стана частно, пожарната няма директен телефон към дежурните и при инциденти се звъни на клиентския център. Това обясни за "Позвънете: ВестникЪт" началникът на противопожарната служба във Варна комисар Тихомир Тотев.

Последните два такива пожара от началото на тази година са на бул. "Княз Борис" 80 и на ул. "Александър Рачински" 20, в морската столица. В първия случай огнеборците са чакали 40 минути екипите на Е.ОН, а във втория около 20, преди да предприемат каквито и да е действия. По данни на противопожарната служба в рамките на града в такива ситуации се чака минимум 20 минути. Извън града времето става по-дълго. Според комисар Тотев има няколко конкретни причини за забавянето и мудните действия на електротехниците. Едната от тях е липсата на директен телефон, а другата е организацията в Е.ОН. След изтичането на работното време служителите на частната фирма давали дежурства от домовете си - на повикване.

"При подаден сигнал на тях трябва да им се обадят, да стигнат от домовете си до службата и тогава да тръгнат към мястото. А това отнема допълнително време. А пожар в трафопост в никакъв случай не е шега работа. Времето за действие в такива ситуации е много ценно", допълни комисарят.

"Бихме искали да напомним, че автомобилите на Е.ОН България Мрежи не ползват предимствата на противопожарните автомобили. Екипите на компанията се придвижват в трафика на града, както всички останали участници в движението". Това е част от обяснението на проблема от страна на енергоразпределителното дружество.

Варненци, станали свидетели на такива пожари, обвиняват едновременно и пожарната, и Е.ОН, защото, докато се овладее ситуацията, в района около горящия трафопост няма ток.

28.02.2011, 23:41 Автор: Лиляна Трънкова


Тагове: Е.ОН, пожарна

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center