1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Върнете ни откраднатото!Логото на протеста

Протест под наслов "Върнете ни откраднатото!" ще се проведе на 6 септември в 10:00 часа пред Министерски съвет в София, заявиха пред ДеФакто:ВестникЪт организаторите. Според инициативния комитет пред институцията ще се съберат повече от 1000 граждани от цялата страна. Ще се включат и известни лица, чиито имена засега се пазят в тайна, но не става дума за хора от политическата сцена, уточняват от организаторите. Плакати с ликовете на "грабителите" пък ще допълват посланието на хората, които ще се съберат на историческата дата. Организацията към момента тече на няколко фронта - недоволните се организират в социалните мрежи, чрез срещи с приятели и познати, а разменяните в интернет пространството мнения обединяват хората около едно - на всички им е омръзнало от статуквото.
Датата 6 септември, денят на българското съединение, и логото на протеста, не са избрани случайно. На логото на инициативата е изобразен гълъб с юмрука в цветовете на трибагреника, на фона на черна точка. Гълъбът е символ на мира и началото на промяната, юмрукът - на твърдост и непримиримост с действителността , цветовете на гълъба са символа на България, черната точка е именно тя в момента. Когато ситуацията в страната ни бъде променена от обикновените граждани, на логото ще бъде оставен само гълъбът – символ на мира.

„Ние искаме да можем да мечтаем и творим тук в държавата в която сме родени , да създаваме нашите блага и да се радваме на тях , ние не искаме повече Корпоративните Крадци да ограбват нас и нашите сънародници. Борбата започна, време е да се включи всеки един гражданин на България, за да успеем, за да си променим манталитета първо и след това всичко останало. Нека 06.09.2011 година, е съдбовен за българския народ. Всеки един обикновен човек, трябва да разбере че той е важен, защото именно ние обикновените хора сме двигателя на всяка една икономика и без нас няма нищо .Трябва всеки един от нас да забрави за своите предръзсъдаци и да се включи в протеста, защото той е за бъдещето на България, трябва да спрем грабежа и да кажем на всички от които зависи, че повече няма да търпим това, една група хора, едно малцинство , да се обогатява за сметка на мнозинството. ", се казва в посланието на организаторите.

Сред исканията, които ще поставят хората на 6 септември пред Министерски съвет, е да се разследват кръговете от фирми около емблематични за българската икономика лица, за да се докажат картелни споразумения и монопол, които ограбват народа. Ако те бъдат спрени, според изчисленията на инициативния комитет, всеки месец всяко едно българско домакинство ще повиши дохода си с 35 %.

01.09.2011, 12:15 Автор: Силвия Неделчева


Тагове: Протест, София, 6 септември

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center