1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБРАЗОВАНИЕ

Игнатов иска на училище от 1 септемвриИгнатов

Все още няма решение за начало на учебната година от 1 септември, пише vesti.bg. Това ще стане с образователния закон, който трябва да се гледа от парламента до месец-два, заяви образователният министър Сергей Игнатов пред Нова телевизия.
Освен че тя се подкрепя от голяма група от хора и повечето частни училища започват днес, промяната ще съкрати огромната пауза между началото и края на различните години, аргументира се той. "Хубаво е да има интензивно натоварване за по-съкратен период, кратка ваканция и отново интензивен период", обясни образователният министър.
Той подчерта, че от тази учебна година обаче са въведени по-честите ваканции за децата, без да се орязва учебното време.

Около 1 ноември ще има кратка ваканция – 3-4 дни. Зимната пък става по-дълга – коледната ще е до 8 януари. С новата учебна година ще се въведе и вторият учебен комплект в клас, с който ученическите раници ще се разтоварят, заяви министърът.
Може би това няма да стане във всички над 2000 учебни заведения в страната, но процесът е задействан и най-късно следващата учебна година това ще бъде факт, обяви Игнатов.

Върви преоценка на учебните програми. За момента са модернизирани и изчистени от академизъм учебниците на 5 и 6 клас. "Може да има и пропуски, но искаме целият този свръхакадемизъм, наложен в училището, да се премахне, децата да бъдат научени на реални неща", подчерта Игнатов. В момента експертите работят по учебниците за 7-и клас, съобщи той.

01.09.2011, 11:04 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: Игнатов, учебна година, старт

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА