1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БИЗНЕСЪТ

Данъчните погват аптекитеАптека

След 1 септември започват проверки на търговците с фармацевтични продукти, за да се установи дали са спазени нормативните разпоредби за дистанционна връзка на касовите им апарати, съобщават от НАП Варна. Всяка аптека или дрогерия, регистрирана по ЗДДС, която извършва търговия на дребно с лекарствени продукти след края на август и фискалното й устройство няма дистанционна връзка със сървърите на НАП, може да бъде глобена с до 10 000 лв. и едновременно с това обектът да бъде запечатан.

Освен това от приходната агенция се обръщат и към всички клиенти на аптеките и дрогериите с молба да сигнализират, ако установят, че фармацевтите нарушават закона.

Най-лесният начин да се провери дали касовият апарат на дадена аптека е свързана с НАП е да се разгледа внимателно издадената касова бележка. Ако в долния й край има лого, на което са изобразени буквите BG , това означава, че търговецът е редовен и е свързал касовия си апарат с агенцията. Ако обаче липсва подобно изображение, то тогава гражданите могат да сигнализират на данъчните за нередовните аптеки на телефон 0700 18 700 на цената на един градски разговор.

01.09.2011, 10:26 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: НАП, Варна, аптеки, проверки

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА