1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Законът взима жертви на пътяЖива верига
Още снимки тук

Близките и приятелите на 20-годишната Лора от Варна, която загина на 17 юли тази година направиха жива верига на лобното й място. Опечалените поднесоха цветя на пешеходната пътека на бул. "Осми Приморски Полк", научи Дефакто:ВестникЪт.

Лора беше блъсната от мотоциклетист и влачена на метри, вследствие на което получи смъртоносни наранявания. 

Все още няма образувано дело по случая, научи Дефакто:ВестникЪт от Нели Петрова- майка на момичето. "Съдебномедицинската екпертиза излезе, но чакаме екпертизата от мотора, за да започнем дело. Никой обаче не ме търси и не ми се обажда", заяви Петрова.

"По някакъв начин искаме да покажем на хората, че когато се качат в колите трябва да разсъждават. Трябва да мислиш за хората в колата и извън нея, а не да караш като луд", сподели 17-годишната прителка на Лора- Мариана. 

"Ние все още не можем да го повярваме тя живееше в Гърция, но се върна за лятото, за да се види с приятелките си, само че не доживяхме края на лятото", разказа Мариана със сълзи на очи . 

"Не загиват само млади по пътищата. Няма законодателство, което да наказва хората, които ги убиват", добави Ангелина, съседка на загиналата. 

"Минавам, аз пресичам, полицаите не ми правят път. Искам да пресека по пешеходната пътека, те ме псуват. Защо!? Аз съм с предимство!", възмути се друга близка на загиналата. 

"Нещо страшно е тука в България. Искам да се присъединим в кампанията, която тече в момента за по-сурови наказания за убийците на нашите деца", сподели майката на Лора. Нели Петрова апелира властимащите да се предприемат по-строги законови мерки за убийците на децата по пътищата. До момента от Община Варна са сложили два светлоотразителни знака на пешеходната пътека, където загина Лора. 

Майката искала да поставят легнал полицаи, но от администрацията й обяснили, че това е в разрез със закона. Според наредба бабуни преди пешеходни пътеки не могат да бъдат поставяни на места, където се движи масовия градски транспорт. "Когато убиват децата ни за секунди обаче, тогава не влизаме в нарушения", кометира родителят.

Към инициативата днес се присъедини и майката на друга жертва на войната по пътищата- Мария Баръмова. На 17-ти юни дъщеря й Валя почина на 12 години, след като беше прегазена от лек автомобил в Бургас. Дело срещу водача на автомобила, също не е заведено. "Попитах в съда дали убийцата на дъщеря ми може да напусне страната, преди да започне съдебен процес. Отговориха ми,че може! За какво повече да говорим!", оплака се майката.

"Ако те не могат да измислят по-строги наказаяния, да поканят мен! Аз имам добри идеи", предложи майката на Валя. 

Близките и приятелите на загиналите организираха подписка за по-строги санкции срещу убийците на пътя.

31.08.2011, 18:33 Автор: Олга Добрева


Тагове: жива верига, Лора, катастрофа, закони, пътища

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА