1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Арестуваха наркодилъри в София и ВарнаАкция

При операция на служителите на ГДБОП, състояла се вчера, е задържана организирана престъпна група, разпространявала наркотици на територията на страната, съобщават от пресцентъра на МВР. 
Акцията е проведена в София и Варна. 

На територията на морската столица антимафиотите задържали организатора на групата – 24-годишният софиянец Г.Б., известен с прякора Жабата. Той има в криминалната си биография регистрации за хулиганство и едногодишна условна присъда за разпространение на наркотици по чл. 354 от НК. При претърсване в жилището му са иззети шест мобилни телефона, три сим карти и карта за уличен телефон Булфон.

По същото време в София били заловени останалите членове на групата – А.Т. на 21 години - криминално проявен и с присъда за кражба. Б.Б. на 34 години - Кебапчето има в „актива си” 2 ефективни присъди за наркотици – от една и три години, условна – за грабеж, регистрации за кражби и противозаконно отнемане на автомобил. Съучастничката им 27-годишната Д.Р. също е криминално проявена – с регистрации за кражба и притежание на наркотици.

Последвали претърсвания в жилищата, ползвани от задържаните на територията на столичните ж.к. „Обеля”, „Надежда” и „Свобода”. В едно от тях, където живеел А.Г. без адресна регистрация, било открито бяло прахообразно вещество, реагирало при наркотеста на хероин, четири мобилни телефона, два газови пистолета, две електронни везни, девет жълти капсули с неустановено до момента вещество, както и хартиена сгъвка с кафяво прахообразно вещество. В друг апартамент, също ползван от задържания, антимафиотите открили множество пликчета и найлонови топчета, сгънати по специфичен начин, чието вещество все още не е установено. Намерено е и голямо количество марихуана. В жилище, обитавано от Б.Б. и Д.Р., служителите на ГДБОП попаднали на други три найлонови топчета прахообразно вещество, дало индикация на хероин и шест мобилни телефона.

Експерти на Научноизследователския институт по криминалистика и криминология ще установяват съдържанието на иззетото вещество с оглед на получени данни за използване на нови забранени субстанции, съставки на които се използват за направата на т.нар. „бял хероин”. Той бил „патент” на групата – към хероина добавяли кетамин и други вещества в пропорция, която тепърва ще се установява при експертизите. Резултатът бил наркотик с лошо качество, който предлагали на пазара от няколко месеца.

По случая е образувано досъдебно производство. Четиримата са задържани за 24 часа. Предстои внасянето на искане за удължаването на мярката за 72 часа. Действията по разследването продължават.

31.08.2011, 16:02 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: наркодилъри, арест, МВР, ГДБОП, операция

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics