1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

32 млн. лв. от варненци в НЗОКНЗОК

Над 32 милиона лева здравноосигурителни вноски са внесли варненци от началото на годината до средата на месец август по бюджета на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/, съобщиха от НАП- Варна.

3 537 305 лв. от тях са от лица, които внасят сами здравноосигурителните си вноски. За да ползват безплатно здравните услуги, осигурявани от НЗОК, варненци, които са трайно безработни, не получават обезщетения от Бюрата по труда, не се осигуряват от държавата и др.,трябва да подадат еднократно декларация образец № 7 в офиса на НАП Варна и да внесат дължимите вноски. Декларацията се подава в срок до края на месеца, следващ месеца на възникване на обстоятелството за самоосигуряване.

От НАП Варна напомнят на учениците, завършили средното си образование през тази година, че до започване на работа или на учебната година във висше учебно заведение също трябва да подадат такава декларация и да заплатят здравните си вноски за своя сметка. Месечната здравноосигурителна вноска през 2011 година за лицата, които са трайно безработни, е 16,80 лева и се внася до 10 число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят. Здравноосигурителните права на лицата, които се осигуряват за своя сметка, се прекъсват, ако не са внесли повече от три вноски за период от 36 месеца назад.

Жителите на град Варна могат да проверят здравноосигурителния си статус в стая 101 и 102 на териториалната дирекция. Допълнителна информация за възстановяване на здравни права клиентите на НАП могат да намерят на интернет страницата на НАП – www.nap.bg, както и на телефон 0700 18 700 на цената на един градски разговор.

31.08.2011, 14:03 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: НЗОК, варненци, осигуровки

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center