1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Фермерите излизат на протестТрактор

Зърнопроизводители от цялата страна излизат на предупредителен протест в Добрич, съобщи за Дарик председателят на Националната браншова асоциация Радослав Христов. Фермерите ще тръгнат на протестен митинг от площад „Свобода" към местния панаир за агротехника. Мотото на протеста ще бъде „Искаме правила, които да се спазват!".

В началото на август фермерите дадоха на кабинета 30-дневен срок за изпълнение на обещанията към сектора. „Трите основни искания не бяха спазени", коментира Радослав Христов. "Протестът е предупредителен. Ние от 22 март сме в протестна готовност, откакто е подписано споразумението с премиера и с Дянков", каза още Христов.

Фермерите настояват да им се осигури обещаното от средата на миналата година безакцизно гориво за земеделската техника, промени в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, както и подписване на финансова рамка за определяне на субсидиите за сектора за следващите три години.

Днешният протест ще премине като митинг и няма да се изкарва селскостопански машини на пътя, обясниха зърнопроизводителите.

30.08.2011, 11:38 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: фермери, протест, Добрич

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center