1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБРАЗОВАНИЕ

Българчета учат повече чужди езициученици

Българските ученици изучават повече чужди езици от британчетата, сочи международно изследване,пише БГНЕС цитирайки британския в. "Дейли Телеграф".

През последните десет години Великобритания се е свлякла от средата до дъното на големите класации за броя на езиците, изучавани във всяка страна. Децата от България, Полша, Словакия, Словения, Латвия и Литва е по-вероятно да изучават повече езици от британските ученици, сочат данните.

В Люксембург учениците учат между два и три езика спрямо средно по един във Великобритания. По последни данни във Великобритания броят на децата, които се явяват на изпит по чужд език, е намалял с 12 на сто за една година и с 45 на сто за последното десетилетие.

Особено голям спад е регистриран сред учениците, изучаващи френски и немски език, традиционно двата най-популярни езика в британските училища.

Данните на Европейската комисия показват броя на чуждите езици, изучавани от учениците в средните училища в държавите-членки на ЕС. Данните се основават на вероятността децата да научат чужд език на прилично ниво. Според тях един ученик в Европа изучава средно по 1,4 езика. Изследването е проведено въз основа на данни от 27-те държави-членки на ЕС от 2009 г.

Освен Великобритания, в дъното на класацията са още Унгария и Ирландия, където учениците изучават средно по 1,0 езика. За сравнение децата в Люксембург, Финландия и Исландия учат повече от два езика, а други страни в челото на класацията като Франция, Германия, Италия и Испания също са по-напред от Великобритания.

30.08.2011, 11:11 Автор: БГНЕС


Тагове: чужд езици, училище

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА