1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СВЕТЪТ

Български студенти бягат заради АйринУраган

Сред хилядите евакуирани заради опасността от урагана Айрин, са и български студенти в Ню Джърси, съобщава dariknews.bg, цитирайки Ройтерс.

Внезапна евакуация, спане на походно легло в училищен салон и заплаха за живота и опасността, това носи ураганът Айрин. За това българските студенти не са се договаряли, когато са се наели за лятна работа на един от най-живописните острови на Ню Джърси, отбелязва Ройтерс.

Те са сред 375 души, включително пенсионери и бедни, прекарали съботната нощ в подслон на американския Червен кръст, докато ураганът Айрин напредва към брега на Ню Джърси.

"Нямаме подобно време в България, така че е доста странно", споделя 22-годишната Емилия Илиева, студент по детска психология от България, която е настанена в лагера в Томс Ривър, Ню Джърси. Тя все пак каза, че не се страхува. Илиева и 24-годишната Стоянка Симеонова, двете от Пловдив, прекарват вече втора нощ в лагера в Томс Ривър, който се намира на около 8 мили западно от град Сийсайд Хайдс.

"Ураганът е навсякъде по новините и нашите семейства са малко притеснени", заяви Симеонова, студентка по физика и компютри. Двете жени са работили в сферата на услугите, сервирайки храна и сладолед на крайбрежната улица на Сийсайд Хайдс, предава БГНЕС. Те са сред десетките европейски студенти по програма за работа в САЩ, които са настанени в лагера в южно Ню Джърси. Те заявиха, че поддържат контакт със семействата и приятелите в родината чрез електронна поща.

Двете българки и още двама пенсионери споделиха, че са се чувствали в безопасност в приюта, намиращ се гимназията на Томс Ривър, където дъждовната вода капеше от тавана в близост до един от входовете. "Живея сама и нямам никакъв транспорт или семейство, където да отида. Много е опасно да си на острова", заяви 64-годишната Линда Ууд, която е напуснала дома си в Сийсайд Хайдс. Пенсионерката Грейс от Ортли, Ню Джърси, която отказа да назове пълното си име, сподели, че семейството й е напуснало острова в петък. "Не желая да оставя дома си" без надзор, каза тя, добавяйки, че ако къщата е понесла щети, "трябва да ги приемем...Вярвам много на Бог".

28.08.2011, 17:09 Автор: dariknews.bg


Тагове: Айрин, ураган, български студенти, Ройтерс

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center