1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ЛЮБОПИТНО

Варненско участие в „Любовта е лудост”Любовта е лудост

Тази вечер във филмовия фестивал „Любовта е лудост” варненското участие ще бъде представено от филма „Вяра” на режисьора Мариета Печанска, научи Дефакто:ВестникЪт.

Прожекцията ще започне точно в 20:00 часа в зала „Европа” на Фестивалния и конгресен център във Варна. Времтраенето на лентата е 11 минути. В ролите Богомил Калинов, Теменуга Первазова, Александър Калинов и др.

„Вяра” е една кратка история с неочакван край, разказана много визуално и с лекота от няколко млади варненци, сприятелили се покрай екстремните си занимания с хавайски сърфове в морето, пише Дарик Радио. Освем режисьор, Мариета Печанска е и сценарист, а оператор - Петър Бонин. Филмът е сниман е миналата година, точно преди Мариета Печанска да замине да работи за декорите на „Острова” – проекта на Камен Калев, около който нейното име нашумя.

Филмът е романтичен, изразява млада любов към живота и непресторена бизост до природата. Баща и дъщеря живеят идилично в тихо място край морето, докато се появят няколко мутри. Това, което се случва после, е наистина изненадващо. То защитава поетичната концепция на Мариета, която превръща в символи всички герои. Важна функция във филма имат няколко стиха от стихотворението „Вяра” на Никола Вапцаров. Момичето Вяра е чисто и ясно – един едва ли не алегоричен образ. Истинският герой на филма обаче е Човекът, който се бори да живее честно, праведно и щастливо, без да пречи на никого.

За ролите Мариета ангажира предимно непрофесионални актьори. Главната роля е на Човека. В нея влиза колоритният Габриел Димитър Йорданов - Хаби, познат като запален сърфист, музикант и майстор на „комети”. Той е пионер в България на играта за подхвърляне на тези шарени топки с опашки и в летните вечери мята „комети” с приятели на входа на Морската градина.

В ролята на Вяра – дъщерята на Човека, е 12-годишната Рали Неделчева от детското театрално студио „Шурче”. Актьорът Борис Касиков заедно с приятелите си Гетов и Рапъра влиза в изразено карикатурната мутренска роля.

От 22:00 часа киноманите ще могат да гледат „Сръбска страшилица” на режисьора Брент Хъф, отново в зала „Европа”.

27.08.2011, 17:48 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: "Любовта е лудост", фестивал, кино, варненско участие

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center