1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СВЕТЪТ

”Айрийн” връхлетя Северна КаролинаУраган

Ураганът "Айрийн" достигна американския щат Северна Каролина, предизвиквайки безпорядък и събаряйки електропроводи и започна потенциално катастрофалното си придвижване на север по Източното крайбрежие на САЩ, пише Дневник, позовавайки се на  Асошиейтед прес.

Ураганът е достигнал района, .близо до най-южната точка - Кейп Лукаут на бариерните острови на щата.

Националният център за наблюдение на ураганите съобщи, че чудовищната буря е отслабнала до известна степен, но въпреки това ветрове със скорост 130 км/ч се стовариха върху брега близо до Джаксънвил, северна Каролина, тази сутрин. На моменти напорите на вятъра достигнаха 151 км/ч, съобщиха информационните агенции.

"Айрийн" продължава да бъде голяма заплаха за жителите на населените места по пътя си, предупредиха метеоролозите. "Характерното за тази буря е нейният мащаб и продължителност, а не толкова скоростта на вятъра," заяви за АП Майк Бренън от центъра за наблюдение на ураганите.

След Северна Каролина според прогнозите ураганът ще премине през Източното крайбрежие през уикенда, наводнявайки части от Вашингтон, Ню Йорк и Бостън.

Дори преди същинското връхлитане на урагана, над 26 хиляди души останаха без електрозахранване. От информационния център съобщиха, че 7381 души са настанени в 81 временни убежища. Силни ветрове и проливни дъждове се изляха над крайбрежната част на щата Северна Каролина, предава CNN.

Ураганът вече предизвика отмяна на стотици полети, безпрецедентно затваряне на метрото в Ню Йорк и задължителна евакуация в части на мегаполиса

Източник: dnevnik.bg

27.08.2011, 17:08 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: ураган, Айрин, Северна Каролина, щети, бедствие

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics