1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СПОРТ

Велокаскади в Морската градинавелосипед

Българска фирма производител на велосипеди и колоездачен клуб „Устрем”-Варна организират спортно мероприятие под наслов „Big Аir bag”.

 На събитието участниците ще имат възможността да демонстрират екстремни каскади и сложни салта с велосипеди. На импровизираната спортна площадка, разположена в морската градина, е инсталирана огромна въздушна възглавница с рампа.Каскадьорите  се изстрелват на 7-8 м. височина по рампата и се  приземяват на надуваемото съоръжение.

По думите на управителя на клуб „Устрем” Здравко Василев, екстремните скокове с колела са напъно безопасни, но задължително условие е участниците да носят екипировка. Ентусиастите могат да подобрят своите атрактивни изпълнения  на Еърбега и да се подготвят за по-груба настилка, каквото е при Dirtjump ( скокове с велосипеди по кална или мокра настилка), коментира Василев.

Припомняме Здравко Василев е един от активистите борещи се за доизграждането на инфраструктура за велотранспорт във Варна. Той е един от организаторите на шествиятя под мото „В търсене на изгубента велоалея”, които традиционно се провеждат всеки последен петък от месеца.

На състоялото се шествие вчера са събрани 195 подписа за петиция. Едни от основните искания на велосипедистите са по добра вело инфраструктура и да се възпрепятсва достъпът на коли на велоалеята.

27.08.2011, 15:16 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: Велосипед, каскада, салто

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: