1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Дойде ред и на хазартния туризъмРулетка

Семейства с малки деца, пенсионери и казинари (както наричат любителите на рулетката и хазарта) са основните туристи по южното ни Черноморие в момента, пише monitor.bg. Младежките групи са си отишли, с края на август е дошъл и краят на алкохолния туризъм, разказаха туроператори. Много израелци и руснаци пристигат в късното лято и есента и тогава идва времето на хазартния туризъм. Фирмите са намалили драстично цените - с 30-40 до 50 процента по-евтини са нощувките и храната.

С ниските цени дръпнахме към нашето Черноморие дори онези туристи, които преди по това време отиваха в Турция, категоричен е Тодор Камарашев - представител на туроператорска агенция. Към Българското Черноморие се насочиха и много румънски, турски семейства и пенсионери с внучета. Комшиите, които също си имат море, са преценили, че ще им излезе по-евтина почивката в България, вместо да си останат у дома. "Не стига че изкарваме уикенда само за 30 евро, но ни дават и закуска срещу това", радват се туристи, с каквито е пълен и доскоро смятаният за промишлен, а не за туристически център Бургас. В Слънчев бряг четиридневна ваканция в 3-звезден хотел, разположен на 150 м от центъра на курорта и на 20 м от плажа, се предлага за 26 евро, но без включена закуска в цената. На юг от Бургас е още по-евтино. Там все още са пълни квартирите и семейните хотели, няма нито едно свободно бунгало или място за каравана в къмпинг "Градина" край Созопол. Четирима души могат да изкарат нощта срещу 17 лева, а двойка да се усамоти за 10 лева. Северното Черноморие също сваля цените в хотелите през септември. Само 27 лева е нощувка със закуска в тризвездния хотел "Доростор" в Албена. Цените в "Калиопа", "Боряна" и "Елица" са от 33 до 42 лева.

Повечето от хотелите на първа линия намаляват цените с пакет ол инклузив на 50 и 60 лева на ден. Цените са валидни до 11 септември. Всички гости на курорта ползват безплатно чадър и шезлонг. До 10 лева пък падна нощувката в Камчия и Шкорпиловцi. Бунгало за четирима в курорта Камчия вече може да се наеме срещу 39 лева на ден. Само преди ден цената му беше 55 лв. Вили и хотели в Шкорпиловци масово предлагат легла за по 10-12 лева след есенния спад на цените за морска почивка.

Заради началото на учебната година в Русия от 1 септември оредява и най-активната клиентела на щандовете за бижута, дрехи и сувенири. Търговците вече обявяват големи намаления и обещават подаръци при по-големи покупки, само за да избият поне себестойността на събраната заради сезона стока.

27.08.2011, 14:18 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: Черноморие, хазартен туризъм

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center