1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Концесионери пестят от тоалетниТоалетна

Собственици на заведения и концесионери на плажове масово икономисват от тоалетни, което е един от основните проблеми за хигиената по родните плажове, пише monitor.bg.Това са констатирали проверките на Агенцията по храните през този сезон. 

Инспекторите обясниха, че всяко заведение, което продава напитки, трябва да има собствен санитарен възел. За първо лято агенцията се е заела да направи регистър на временните обекти и тогава лъснал проблемът с тоалетните. За да се регистрира едно заведение като такова въобще, трябва да има санитарен възел, но на практика това не е така. Ето защо инспекторите са се наели да проверяват и това. 

Концесионерите също трябва да осигурят удобство за естествените нужди на плажуващите. Най-често обаче те разчитат това да свършат собствениците на заведенията. А според Закона за Черноморското крайбрежие концесионерът е длъжен да осигури здравно-хигиенни обекти, които да са не повече от два процента от общата площ на плажа. Това включва съблекални, медицински пунктове, постове за спасители и тоалетни.

27.08.2011, 13:14 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: концесионери, плажове, тоалетни

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics