1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Очаква ни слънчев септемвриСлънчево време

След относително хладния месец Юли и горещия месец Август, прогнозата за времето през месец Септември е нещо смесено между двата предни месеца, съобщава агенция КРОСС.Следващият месец ще бъде благосклонен към любителите на морето. Ако сте решили точно тогава да посетите морския бряг, няма да сгрешите. Температурата на морската вода ще бъде около 25-27 градуса през първата половина на месеца и около 23-25 градуса през втората половина на месеца. Тази година месец септември се очертава сравнително топъл, но не толкова, колкото през изминалите години. Сравнително хладният юли и дъждовният август ще предизвикат захлаждане, което ще се усети още в първите дни на септември през 2011. През втората половина на месеца се очакват понижени температури, както и повече валежи. Според синоптиците температурите в по-голямата част на страната ще останат сравнително високи като се очакват съвсем леки понижения от 1-2 градуса, но те ще се усетят най-вече в северната половина на България. Край морето времето остава все още си остава доста топло, а температурите ще се задържат около 28-30 градуса като по южното Черноморие - Бургас, Китен, Приморско се очаква да бъдат около 25-28 градуса, докато във Варна, Балчик и Шабла термометрите ще показват около 24-25 градуса. В големите градове също не се очаква значително понижение на температурите. В столицата температурите през септември ще бъдат между 11 и 23 градуса, в Пловдив минималните са около 13, а максималните 26, докато в Сандански 22 градуса ще бъде средна температура за месеца. В Северна България стойностите традиционно са по-ниски като през септември в Русе температурата варира между 14 и 26 градуса.

Планината също предоставя чудесни възможности за почивка предвид все още слънчевото време. Но ако решите да отдъхвате там си пригответе по-дебели дрехи, тъй като температурите ще бъдат доста под 20 градуса.

През второто и третото десетдневие на септември можем да очакваме първите признаци на по-сериозно захлаждане и превалявания от дъжд. Все пак септември си остава сравнително слънчев месец и ще имаме най-много между 4 и 6 дни с облачно време.

Прогнозата е за около 17-18 слънчеви дни, а облачните ще са около 5-6. Средните температури за месеца се очаква да бъдат около 23-27 градуса. Минималните температури ще бъдат около 22-25 градуса, а максималните около 30-32.

27.08.2011, 13:12 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: прогноза, месец септември

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА