1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Пожарите трябва да горят!Пожар
Още снимки тук

"Не знам дали има някъде военно учение без пожари. Ако стрелят дивизиони  и отгоре ги целят ракети е нормално да възникнат пожари. Даже не трябва да ги гасите, за да видим как ще се преместят през тях". Така премиерът Бойко Борисов коментира днешния инцидент на полигона в Шабла, при който възникна пожар. Демонстрационното изстрелване на ракети , при което се запалиха тревите на полигона, бе част от  тактическо учение "Есен - 2011", което се провежда съвместно от българската и сръбска армии.  Министърът на отбраната Аню Ангелов, който също е в Шабла, побърза да успокои присъстващите, че не е важното , че са избухнали пожари. "Аз през 66-та съм служил на този полигон и искам да ви кажа, че при стрелби пожари винаги има", уточни военният министър. 

Във военното поделение в Шабла е и президентът на сръбската република Борис Тадич, който заяви пред журналисти, че учението е свидетелство за добро отношение не само между армиите на двете републики, но и двата народа. 

"Искам да поздравя моя приятел премиера Бойко Борисов за резултатите, които сте постигнали в областта на икономиката през последните години, в изграждането на инфраструктурните обекти и въобще в развитието на България, след ставането й на член на НАТО и на ЕС", похвали сръбският президент Тадич. 

Той заяви, че Сърбия иска да използва опита на България в областта на отбраната, сигурността и икономиката. 

Сръбският президент поздрави българските военнослужещи за добрите резултати в рамките на учението. Бойко Борисов пък от своя страна похвали Тадич за успешното развитие на Сърбия в посока присъединяване към ЕС и НАТО.

Премиерът не пропусна да спомене скоростното развитие на магистралите в Европейския съюз до 2020г. "След това усилята на Европа ще бъдат насочени към бързите железници, именно заради това сега работим в тази насока- изграждането на път от Белград до Истанбул , за да могат товарите  да се движат по магистрали в тази посока", коментира Борисов.

Министър-председателят изказа благодарност на сръбския отбор по волейбол, който българските национали бияха на приятелска среща на първия мач в зала "Армеец" в София. "Иначе щеше да ни тръгне на кърък, оттогава националите все бият", пошегува се Бойко Борисов.

26.08.2011, 17:25 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: пожар, Шабла, учение

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center