1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Завършва тактическото учение ”Есен-2011”Военни ракети

Заключителният етап на тактическото учение “Есен - 2011” и на съвместните зенитно-ракетни стрелби на формирования за противовъздушна отбрана (ПВО) от Република България и Република Сърбия се провежда в момента Зенитния полигон на Военновъздушните сили - Шабла. Действията на българските и сръбските военнослужещи се наблюдават от президента на Република Сърбия Борис Тадич, министър-председателят на Република България Бойко Борисов, министрите на отбраната на Република България и на Република Сърбия Аню Ангелов и Драган Шутановац, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и началникът на Генералния щаб на Армията на Република Сърбия генерал Милое Милетич, висши офицери от Българската армия и от Армията на Република Сърбия. Всокопоставените гости на събитието пристигнаха с 3 хеликоптера, предаде репортер на ДеФакто:ВестникЪт. 

Офицер, планиращ учението, е генeрал-лейтенант Атанас Самандов – командващ на Съвместното командване на силите. Учението се провежда под ръководството на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов. Директор на учението е бригаден генерал Румен Радев – заместник-командир на ВВС, а общ ръководител на стрелбите e командирът на Първа зенитно-ракетна бригада бригаден генерал Ваньо Славеев, съобщават от пресслужбата на военното министерство.

От българска страна в учението и в съвместните стрелби ще участват формирования на Военновъздушните и на Военноморските сили, на Сухопътните войски и на Гранична полиция, а от сръбска страна – формирования за ПВО от състава на Военновъздушните сили на Република Сърбия.

В зенитно-ракетните стрелби ще участват самолети МиГ-29 и Су-25, и зенитно-ракетни комплекси SA-2 „Волхов”, SA-3 „Нева”, SA-6 „Куб”, SA-8 „Оса”, SA-10 „С-300” и SA-7 ПЗРК „Стрела-2М”. Те ще се извършват по парашутни, радиоуправляеми и аеробалистични мишени. Демонстрацията на поллигона в Шабла започва след броени минути. 

26.08.2011, 14:29 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: тактическо учение, Шабла

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: