1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

Няма да има увеличение на данъцитеДянков

Няма да има увеличение на данъците, докато ГЕРБ управлява -  това заяви  финансовият министър Симеон Дянков в съвместното предаване на Дарик и БНТ "Денят започва с витамин”.

Министър Дянков сподели още , че ще има едномесечно забавяне на бюджетните процедури и разпределението ще се случи след изборите.

Имаме съгласие с министър Цветанов какво ще правим по перо сигурност и какво ще правим не само в МВР, но и във всички негови структури, обясни още министърът на финансите. Той допълни, че всички министри в кабинета ще излязат с единен бюджет- предвиждат се повече пари за образование, наука и култура. 

Припомняме, че миналата  седмица  се разрази косвен диалог между министрите Цветанов и Дянков  относно бюджета .Цветанов заяви, че не Симеон Дянков е човекът , който определя как ще бъде разпределен държавния бюджет.

Финансовият министър коментира и световната икономическа криза, като  изтъкна че „САЩ определено са по-зле от нас финансово,но те са голяма държаваи за известно време могат да си го позволят”.

За да се стабилизират икономиките в Европа и щатите, трябва да се търсят генерални решения как да се намали дефицита, смята министър Дянков.  По думите му сегашната ситуация ще се улесни с приемането на конституционни промени в България  и въвеждането на пакта за финансова стабилност. Според Дянков опасност за еврозоната не съществува.

25.08.2011, 14:16 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: Симеон Дянков, ГЕРБ, икономическа криза

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center