1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Две версии за катастрофата в ПриморскоЛетище

При повторния оглед на летището в Приморско, където вчера падна самолет с двама пътници, се работи по две основни версии, съобщава БиТиВи. Експерти от Министерството на транспорта трябва да установят дали става дума за човешка или техническа грешка. 

През деня на инцидента са били извършени четири полета с развлекателна цел в района на Приморско, като фаталният четвърти полет е бил изпълняван над самото летище, на височина 500-700 метра. Пилотът е правил фигури от простия и сложния пилотаж, когато самолетът загубил скорост и паднал. Машината не е пригодена за подобни фигури. Самолетът загубва скорост и буквално е паднал върху полосата, при което се разбива, запалва се и хората загиват, обясни Атанас Костов - директор на дирекция Звено за разследвания на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт

Втората версия е технически проблем в самолета, въпреки че той е нов - от 2010 г. 

Двама души загинаха вчера при инцидента с моторен самолет. Двуместната машина излетяла преди обяд от Ихтиман. В Приморско машината направила една туристическа обиколка в ранния следобед. 

След втората обаче, при кацането, самолетът се запалил. Загинаха млад мъж от София на 24 години и 42-годишният пилот от Ихтиман. Докато пристигнат експертите от София, които ще огледат останките от разбилия се самолет, летището се охранява от жандармерия. 

Източник:Би Ти Ви

25.08.2011, 12:39 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: катастрофа, летище "Приморско", самолет, версии

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center