1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ТЕХНОЛОГИИ

Google отнесе 500 млн. долара глобаГугъл

Интернет компанията Google прие да плати 500 млн. долара на американските власти заради реклама на незаконни лекарства, съобщава standartnews.com. Това е най-скъпото извънсъдебно споразумение досега, но Google призна своята отговорност и го прие, съобщава АФП.

Интернет търсачката е излъчвала реклама на онлайн аптеки, базирани в Канада, насочени към американски потребители и внасящи незаконно лекарства, за които в САЩ трябва рецепта. Това заяви в комюнике американското министерство на правосъдието.

"Ние още преди време забранихме рекламирането от канадски фармацевтични компании на лекарства, продаващи се по рецепта в САЩ . Сега, поглеждайки назад, става ясно, че не е трябвало да приемаме тези реклами в Google още от самото начало", съобщи представител на компанията.

Сумата, която Google се е съгласила да плати отговаря на парите, събрани от реклами и от канадските фармацевтични компании, продаващи продуктите си онлайн в САЩ.

Така Google избягва рисковете от съдебно преследване. Възможно е обаче интернет гигантът да стане обект на нови процеси в САЩ или в Европа, където го разследват от ведомствата за защита на конкуренцията, посочва БГНЕС.
Американският закон забранява изпращането от чужди компании на консуматори в САЩ на лекарства, изискващи рецепта.

25.08.2011, 11:11 Автор: standartnews.com


Тагове: Гугъл, глоба, реклама

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center