1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Онкодиспансерът с нов управителОбщина Варна

Със закъснение от 20 минути и две проверки на кворума бе белязано 37 заседание на Общинския съвет на Варна, което се проведе в сряда. Местният парламент се събра извънредно, за да избере временно изпълняващ длъжността управител на "Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко Антонов Марков - Варна" ЕООД.  Това първоначално бе и единствената точка в дневния ред.

С 35 гласа "за" местните депутати единодушно решиха управител на лечебното заведение за срок от 90 дни да бъде д-р Виолина Таскова, чиято кандидатура бе издигната по предложение на кмета Кирил Йорданов. Спешният избор се наложи заради писмо от самата болница, изпратено до Общинския съвет, в което се посочва, че лечебната дейност там е силно затруднена след внезапната кончина на досегашния управител д-р Господин Игнатов на 17 август. 

В хода на заседанието присъстващите  се самонатовариха и с още една точка, която влезе в дневния ред след процедурно предложение, внесено по-рано от съветниците Веселин Марешки и Петър Липчев. Местните депутати трябваше да изберат нов контрольор за Дентален център 1 във Варна, тъй като досега изпълняващата длъжността Ваня Илиева заминава за чужбина. Единственото в началото предложение за нов представител на общината дойде от Веселин Марешки. С мотиви, че е завършила национална сигурност и е красива, аптечният бос предложи на длъжността да се назначи Малина Симеонова. Това доведе до незабавна реакция от страна на Неделчо Михайлов, който пък направи контапредложение и посочи като кандидат  д-р Галина Захариев. Преди обаче сагата да се разплете и общинският съвет да реши кой да заеме длъжността, кворумът падна и заседанието се прекрати. Малко преди да се саморазпуснат, съветниците не пропуснаха и да развеселят обстановката. С не особено уважителни подвиквания към председателя Николай Апостолов и коментари относно липсващите съветници, Веселин Марешки обеща да осветли не само варненската, но и цялата българска общественост за една привичка на съветниците от групата на ДПС - когато няма далавера в решението, което се гледа, групата на Янко Станев не присъства в зала "Пленарна". 

Няколко неща направиха впечатление на присъстващите в зала "Пленарна" странични наблюдатели. В началото на заседанието подписите си в присъствения списък бяха положили 31 души. Предложението за временно изпълняващ длъжността управител на онкодиспансера бе гласувано от 35 съветника. Журналистите обаче успяха да преброят в залата едва 26 присъстващи. 

24.08.2011, 12:00 Автор: Силвия Неделчева


Тагове: Общински съвет Варна

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: