1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Европейска акция срещу високата скоростПолиция

Засилен контрол над нарушителите, превишаващи разрешените скорости, ще се осъществява на територията на целия Европейски съюз от 22 до 28 август тази година, съобщават от МВР. Контролната операция е поредната органнизирана от Европейската мрежа на службите „Пътна полиция” в ЕС.

Като член на TISPOL “Пътна полиция” в нашата страна организира засилен контрол на скоростта през периода. При осъществяване на проверките ще бъдат използвани всички налични технически средства за контрол на скоростта, включително и мобилните и стационарни дигитални камери, фиксиращи нарушенията.  Данните сочат, че във всички европейски държави превишената скорост, както и неправилно избраната спрямо конкретните пътни условия, са основен фактор за тежките пътни произшествия и високия брой загинали и ранени. В България  над 50 % от загиналите при пътни злополуки  по вина на водачи са загубили живота си в резултат на превишена и несъобразена скорост.

Поредната акция цели постигането на превантивен ефект и намаляване на нещастните случаи, възникнали в резултат на висока скорост. В нея активно ще контролират скоростта и съвместните екипи на български и румънски пътни полицаи в пограничните зони на двете страни.

При последната общоевропейска контролна операция, насочена срещу превишаването на скоростта, която се проведе в периода от 18 до 24 април т.г., в страната бяха регистрирани общо 9023 нарушения. 5221 от тях бяха засечени с автоматични технически средства. Виновните водачи бяха санкционирани по Закона за движението по пътищата.  

23.08.2011, 14:32 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: европейска акция, висока скорост

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: