1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Детски градини в стари сградиУрна
Още снимки тук

Детски градини, настанени в стари сгради и почивни бази на теротирията на "Св. Св. Константин и Елена", са пътят към разрешаването на наболелия проблем на Варна с недостига на места в детските заведения. Това мнение изказа днес пред ДеФакто:ВестникЪт новоиздигнатият кандидат за кмет от НДСВ Йордан Андреев. Такива сгради в комплекса има около 10 и ако общината ги вземе за ползване, проблемът ще се разреши много бързо, категоричен бе Анрдреев, който уточни още, че това е идея, която се обмисля от дълго време.  Кандидатурата на областния лидер на движението и заместник - кмет на район "Приморски" бе представена официално зам.-председателя на партията Биляна Раева и ексдепутатът Яни Янев. По думите на Раева, НДСВ в момента е достатъчно силна , за да се яви самостоятелно на местните избори, както това ще стане в София, Шумен и Бургас, а на местата, където влиза в борбата съвместно с други политически сили, това са т.нар. "анти - ГЕРБ" коалиции. 

Решението за кандидатурата на Андреев е взето на провелата се вчера градска конференция на НДСВ, посочи ексдепутатът Яни Янев. На събранието членовете на областния съвет единодушно са приели идеята да не се влиза в коалиция с други политически сили, въпреки че са получили предложения за коалиране от 6 политически формации. 

Градоустройството, инфраструктурата и липсата на места в детските градини са основните проблеми на морската столица според кандидат - градоначалника. В рамките на изцяло позитивна предизборна кампания ще бъдат представени решения за тях, обеща Андреев. Имената на хората, които ще се включат в листата за общински съветници на НДСВ ще станат ясни след градска конференция, която ще се проведе на 9 септември.

Друго предложение, което даде бъдещият кмет, е намаляването на данъка на стопаните, които поддържат междублоковите градинки и зелени площи, които са запустели и необгрижвани. Идеята е това да стане чрез парцелиране на площите, които остават без поддръжка от общината.

23.08.2011, 12:16 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: НДСВ, Варна, кандидат за кмет

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center