1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

България подкрепя либийския народЛибия

Говорителят на министерството на външните работи Весела Чернева изпрати декларацията до медиите, с която ведомството изразява подкрепата на България към либийския народ. 

Ето и изявлението:

"Последните събития в либийската столица показват ясно, че легитимният стремеж на либийците да отхвърлят един авторитарен и потиснически режим е на път да се осъществи. Това беше дълъг и продължителен процес, но същевременно поставя и началото на нова страница от либийската история. Народът на Либия показа истинска смелост и достойнство през последните няколко месеца, изправяйки се срещу едноличния режим на полковник Кадафи, и категорично защити правото си да живее свободно. 

Ние призоваваме Кадафи да се предаде, за да се прекрати огънят и да започне мирен политически диалог между всички участници в обществения живот на Либия. Приветстваме представената преди броени дни от Преходния национален съвет Конституционна декларация, която е добра основа за изграждането на представителна и легитимна държава на всички либийци. Още веднъж заявяваме категоричната си подкрепа за териториалната цялост и интегритет на Либия."

22.08.2011, 16:38 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: Либия, министерство на външните работи, подкрепа, България

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics