1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Пребиха жената на шефа на ”Коско”Полиция

Неизвестни лица пребиха почти до смърт съпругата на собственика на варненската  транспортна компания „Коско” ООД – Мариана Косева, съобщиха от превозвача. Калинка Пенчева, говорителката на местната дирекция на МВР, потвърди информацията за ДеФакто:ВестникЪт.

Нападението е станало в петък (19 август), около 8,30 часа на кръстовището между бул. „Сливница” и ул. „Оборище”, в близост до дома на г-жа Косева. Тя е разхождала своя домашен любимец, когато е била нападната от две неизвестни лица, които с твърд предмет са я пребили почти до смърт. Челюстта й е счупена на две места, има множество хематоми, разкъсани мускули. На главата е със 7 шева.

„Страх ме е, че нападателите могат да я намерят в болницата и да довършат ужасното си дело. Страх ме е за живота и здравето на дъщеря ни, както и за моето”, заяви съпругът й Косьо Христов в писмо до медиите. Той е категоричен, че това е варварски акт, поръчан от хора, потъпкващи хуманните принципи. Христов определи нападателите като, хора, за които няма нищо ценно и свято в живота и такива, за които човешкият живот струва жълти стотинки, подадени на биячите. Според г-н Косев това не е акт, който има за цел само заплашване на семейството му. „Това е опит за убийство”, заяви той. 

„Садизмът на тези хора, бездушието, с което са удряли почти до смърт една беззащитна, слаба жена, показва до каква степен определени среди от нашето общество са стигнали в своето падение. Моето семейство не е навредило на никого, не се е занимавало с дейности, които предполагат дори и един процент, че то може в бъдеще да бъде сполетяно от някакво зло. От къде дойде тази атака”, пита г-н Косев. 

„Хората, които са нападнали съпругата ми, са първични, първобитни. Това е невероятна трагедия за семейството ми”, заяви още собственикът на транспортната компания и допълни, че полицията отказва охрана на семейството му – на него и на дъщеря му. „Не искам да правя паралел между вандалския и садистичен, нечовешки акт срещу моята съпруга и това, че два дни преди опита за убийство на жена ми изпратих писмо до областния управител и председателя на Общинския съвет, с което ги уведомих, че съм получил отговор от Европейската комисия (с номер APES 2011 769730), от което става ясно, че е констатирано нарушение на Регламент 1370/2007 г. и предстои да бъде направена проверка за основанията, на които и в момента се предоставят обществените услуги за пътнически превози от другите два оператора във Варна – „Градски транспорт” и „Транстриумф Холдинг”, допълни г-н Косев. 

Той припомня, че преди години „Коско” бе една от компаниите, с които община Варна сключи договор за обслужване на линии на градския транспорт. По-късно община Варна, със заповед на кмета на града, самоволно и без правно основание е отстранила „Коско” от обслужването на линиите, за които има сключен договор. Заради това преди месеци фирмата сезира Европейската комисия.

По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от полицията.

Преди седмица, на 36-тата си сесия, варненският общински съвет  взе решение, с което дава възможност на дружеството "Градски транспорт" да стане единствен превозвач в морската столица. Поводът за предложението на местния парламент е европроект, според който Община Варна ще спечели 48 млн. евро. Условието за получаване на субсидията е линиите на транспорта в града да бъдат възложени на вътрешен оператор.

22.08.2011, 13:05 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: опит за убийство, побой,

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics