1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Търсят се родни РамбовциПехотинец

Близо 800 рамбовци стяга родната армия за участие в опасни операции срещу терористи зад граница. Те ще бъдат оборудвани с най-новата дума на техниката, екипировка и въоръжение, за което военното министерство планира да изхарчи около 492,7 млн. лв., съобщи "Стандарт". За обучението им пък ще се използват техниките и стратегиите на щатските морски пехотинци.

Бойците ще бъдат част от първата батальонна бойна група, която военното министерство планира да започне да действа до края на 2012 г. Тя няма да участва в операции по охрана, както досега в Афганистан и Ирак, а в реални бойни действия. Намеренията на армията са да има общо шест такива групи, които ще бъдат гръбнакът на войската за защита на страната и участие в операции на НАТО. За създаването на групата се ползва изцяло щатският опит, тъй като ще копират изцяло структурата на механизираните батальони на армията на САЩ. Прототипът ще бъде създаден на базата на карловската 61-ва механизирана бригада, която от години се смята, че ще е ядрото на армията. На практика групата ще бъде една малка армия, в която ще има всички нужни военни части, за да действа самостоятелно, обясниха военни. В нея ще бъдат включени разузнавачи, части от специалните сили, бронирани машини, пехота, военна полиция, сапьори, медици и части за управление на безпилотни летателни апарати. Групата ще разполага и с отделен команден център.

Голяма част от рамбовците вече са минали съвместно обучение с щатски военни по време на учения на полигона "Ново село". В началото на февруари 120 военни от групата заминаха на едномесечно обучение в Съвместните тренировъчни центрове в Хохенфелс и Графенвьор, Германия. Още толкова отпътуваха за германския град началото на този месец. Други 18 души - основно сержанти и войници, ще се обучават в лидерски курсове, през които досега са преминали над 80 военнослужещи.

Целта на обучението е войсковите формирования от Сухопътните войски да усъвършенстват своята подготовка за действие в операции по поддържане на мира в международна среда. Рейнджърите тренират задачи като: "взводът в атака", "взвод в отбрана", "операция в град", "реагиране при засада", ескорт, конвой и реакция при поставяне на импровизирани минни устройства. В базата "Хохенфелс" се обучават подразделения от армии на НАТО, които ще заминават за Афганистан, а престоят в базата е техен последен етап от подготовката им.

22.08.2011, 11:34 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: Военно министерство

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: