1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СПОРТ

”Моряците” търсят отчаяно нападател

Оглеждат се за свободен агент от чужбина
Стефан Генов притеснен от проблемите в атака


Генов

Макар първенството да започна, в лагера на "Черно море" все още се надяват да намерят нов нападател, който да реши проблемите в атака. Това призна пред "Позвънете: ВестникЪт" наставникът на тима Стефан Генов. Според него, ако успеят да привлекат качествен футболист в предни позиции, то ще погледнат смело към челните позиции в шампионата. "Играем добър футбол, но въпреки това съм притеснен. Вижда се, че изпитваме трудности в реализирането на положенията. Ако имахме качествен голаджия, щяхме да победим с лекота "Пирин", тъй като ги надиграхме по всички показатели. При 1:0 в наша полза създадохме 2-3 чисти положения, но ги пропуснахме", заяви Генов.
Той бе категоричен, че не са се отказали в опитите си да намерят подходящ изпълнител. "Ясно е, че трябва да го намерим в чужбина, тъй като тук няма свободен агент, който да ни свърши работа. Иначе като цяло вече играем много добре. Не разчитаме на изритани топки, а градим атаки на скорост. В Благоевград се видя, че започваме да играем по-уверено на чужд терен. Това се дължи и на присъствието в състава на Самуел Камазола. Бразилецът е опитен футболист, който внесе ред в играта ни. Променяме манталитета си и това ме радва", каза още треньорът на "моряците".
Според него, футболистите на "Пирин" са търсели изравняването единствено хвърляйки се за дузпа в наказателното поле. "Такова чудо скоро не бях виждал. 5-6 пъти падаха като отсечени без да има повод за това. Изобщо не се опитваха да продължат атаката си, а директно се строполяваха на земята. Прави чест на рефера Станислав Тодоров, че не се подведе по театралните им изпълнения", призна също Стефан Генов.
Междувременно стана ясно, че Владимир Каптиев, който е на проби в тима, почти сигурно ще подпише договор. Треньорът на "Черно море" сподели, че засега футболистът се представя добре, но иска да го види в още една двустранна игра. "Дори и да го вземем обаче, продължаваме да издирваме таран, тъй като Каптиев е типично дясно крило. Иначе аз отдавна го следя, исках да го привлека още докато бях треньор на "Локомотив" (Пловдив), но тогава нещата не се получиха", добави наставникът на варненци.

27.02.2011, 21:14 Автор: Йордан Фотев


Тагове: Моряците нападател

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: