1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Такситата слагат по-големи табелиТакси

Такситата ще трябва да слагат по-големи стикери с тарифите си според промени в наредбата за този вид превози, изготвена от министерството на транспорта. Лепенките ще се поставят вдясно на предното стъкло, на арматурното табло в салона на автомобила и на стъклата на двете задни врати. 

Въвежда се и нова тарифа за превоз извън населено място. Досега практиката бе, когато пътник наеме такси да го закара до съседно населено място, да плаща и обратния курс. с новата тарифа ще се разреши този проблем, мотивират се от министерството. 

Новите текстове в наредбата задължават таксиметровите шофьори да превключат ръчно на извънградска тарифа, когато преминат пътния знак, който обозначава край на населеното място. Промените допълват поправките в Закона за движение по пътищата, насочени срещу така наречените копърки, които возят на изключително високи тарифи.

Друга поправка в наредбата на транспортното министерство пък предвижда освен в жълто, такситата да могат да се боядисват и в зелено. Това ще става обаче само за електрически или хибридни автомобили

22.08.2011, 10:24 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: такси, закон, промени

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА