1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Румънци се гавриха с българкаПолиция

Четирима румънци отвлекли българка насред центъра на Рим и се гаврили с нея повече от 4 часа, съобщава  dnes.bg. Камери заснели отвличането на жената, която чакала влака за България на гара Термини, съобщава 24 часа. Жената успяла да се изплъзне и да сигнализира в полицията, в резултат на което насилниците са заловени.

Името на българката не се съобщава от съображения за сигурност, в момента тя е под закрила на полицията и ще свидетелства срещу румънците. Инцидентът потресъл Италия, кадрите с отвличането били показани в новините на всички италиански телевизии. Камерите на гара Термини запечатали как четирима пияни мъже се приближават към жена пред главния вход на Централната гара в Рим на 15 август. Тя отказала да ги последва, но двама от тях продължили да настояват. Единият притиснал жената към себе си, хванал я през врата и я завлякъл насила до кола, вторият тръгнал пред тях. Натикват я насила в автомобила и я откарват в Риано, на югоизток от Рим.

Пияни, а може би и дрогирани, румънците завели българката в апартамента на единия от тях, чиято съпруга отсъствала. Последвали над 4 часа насилие и гаври, в които имало всичко, включително и уриниране над жената, и заснели с мобилните си телефони гаврите. На сутринта трима от насилниците напуснали апартамента. Българката останала сама с четвъртия. Използвала момент, в който той заспал, взела телефона му с кадри от жестоката нощ и избягала през прозореца. Минувач я помислил за крадец и извикал карабинерите.

Въпреки че не говори италиански, А. успяла да обясни да я откарат до Рим. Така на 16 август по обед тя пристигнала отново в българското консулство. Дежурният консул Росен Руфев я завел в полицията. Описаното от българката се сторило толкова невероятно на полицаите, че в началото не й повярвали. Убедили се, когато им показала заснетото с телефона и след като прегледали записите от камерите на гарата. Впоследствие без грешка разпознава през стъклена стена един по един доведените румънци, смесени с други хора.

До Риано полицията стигнала благодарение на кадрите от телефона, от които разпознава градчето. Двама от нападателите били арестувани веднага в местен бар, след което полицията стигнала и до другите двама. Четиримата насилници ще бъдат съдени. Предисторията на случката е позната на мнозина българи, тръгнали да търсят препитание извън граница. Жената е семейна, с две деца и тръгнала на гурбет с надеждата за по-добро бъдеще. Подобно на стотици българки във Вечния град и тя станала домашна помощница в италианско семейство. Работата обаче не съответствала на очакванията й, а заплащането – още по-малко. В края на месеца й дали едва една трета от обещаното. Българката решила да се върне в България, но нямала паспорт и разполагала с малко над 200 евро. На 15 август поискала временен паспорт от българската консулска служба в Рим. Платила таксата за него, но останалите пари не й стигали за самолетен билет. Посъветвали я да се върне в България с влак през Любляна или с автобус от площада пред римската гара „Тибуртина”.

Жената стигнала до автогарата, но тя била затворена поради късния час. Решила да отиде на централната гара „Термини”, но и тя била затворена. В 2 часа през нощта българката седнала върху куфара си пред централния вход на гарата, където са наредени таксита и където винаги има туристи и охрана.  Точно тогава четиримата румънци –на възраст между 27 и 33 г. – приближили жената.

21.08.2011, 10:22 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: българка, Италия, отвличане

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics