1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СВЕТЪТ

Сирия обвини САЩ в хуманитарна войнаБашар Асад

Сирия обвини САЩ във водене на "хуманитарна и дипломатическа война" срещу нея, като налагат санкции и призовават президента Башар Асад да подаде оставка, съобщава news.bg, позовавайки се на  Асошиейтед прес.

Посланикът на Сирия в ООН Башар Джафари заяви пред журналисти, че единствената цел на американската "война" е да подклажда още насилие в страната, като изпраща "грешни послания към въоръжените терористични групировки, които са под американска и западна закрила".

Джафари е припомнил, че Сирия е спряла военните и полицейски операции. Въпреки това активисти казаха вчера, че са чули изстрели в пристанищния град Латакия.    

Джафари обвини САЩ и европейските страни, че не се съобразяват със сирийските реформи и използват Съвета за сигурност, "за да уредят старите си сметки със страната му".

Вчера САЩпоискаха оставката на сирийския президент Башар Асад.Президентът Барак Обама подписа указ за незабавното замразяване на всички активи на правителството на Сирия, които може да се намират на територията на САЩ.

На американските граждани се забранява да осъществяват каквито и да е финансови операции с участието на сирийското правителство. Указът също забранява на САЩ да внасят произведени в Сирия нефтени продукти. Така от него са засегнати пет сирийски държавни компании в областта на нефтено-газовия сектор.

19.08.2011, 16:16 Автор: news.bg


Тагове: Сирия, САЩ, война, Башар Асад

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА