1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ТЕХНОЛОГИИ

Летище София с нова контролна кулаЛетище София

Летище София ще се сдобие с нова контролна кула, която ще заработи в средата на следващата година, пише vesti bg.

Съоръжението ще струва 14,9 млн. лв., а договорът за строителството му беше подписан днес. Изпълнител е "Главболгарстрой" АД. Кулата ще дава възможност на авиодиспечерите да наблюдават цялата зона на летището.

В момента основният рисков елемент е наличието на зони с ограничена видимост за ръководителите на полети. Новата кула, от която ще се водят самолетите при излитане и кацане, осигурява видимост на 360 градуса.още по тематаМестоположението й ще бъде западно от сградата на Терминал 2, като от архитектурна гледна точка двете сгради взаимно ще се допълват.

Разгърнатата застроена площ ще бъде 2400 кв. м, а височината 50 метра. Експлоатационният срок е 40 години. Строителството на кулата трябва да приключи за по-малко от година, като през това време летището ще функционира нормално.

Договорът за строителството беше парафиран от ръководителя на "Въздушно движение" Диян Динев, главния изпълнителен директор на "Главболгарстрой" АД Павел Калистратов и изпълнителния директор и член на УС на "Главболгарстрой" АД Нина Стоянова.

19.08.2011, 14:13 Автор: vesti.bg


Тагове: Контролна кула, летище, София

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center