1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Липчев ще съди РДНСКБагер

Общинският съветник Петър Липчев се кани да заведе дело срещу РДНСК за тормоз, заяви самият той пред Дефакто:ВестникЪт. Поводът за недоволството на местния депутат е опита на служителите от Дирекцията за строителен контрол да съборят незаконна постройка в имота му.

Скандалът между Липчев и служители на РДНСК избухна в сряда, което наложи и присъствието на  полиция. Няколко часа на ул. "Гларус" в кв. Виница служители на Дирекцията се опитваха да влязат в имота на общинския съветник. Те се оплакаха, че колата им е с нарязани гуми. Причината за появата на инспекторите пред дома на Липчев е незаконна лятна кухня и стопанска постройка в имота му.

По думите на Петър Липчев органите на РДНСК не разполагат с надлежните документи, необходими за събаряне. Общинският съветник разказа, че преди време е имало заповед за премахване една незаконна постройка в неговите имоти, която била изпълнена. В сегашния случай обаче инспекторите имали заповед за събаряне на друг обект. Според Липчев инспекторите искали да навлязат в съседни имоти без да имат заповед.Акцията на РДНСК продължи и в четвъртък, но без резултат.

"Тези хора осъществиха тотален тормоз на мен и семейството ми", оплака се Петър Липчев пред Дефакто:ВестникЪт. По неговия разказ 20 човека от на-различни служби - Е.ОН, ВИК, Община Варна и РДНСК са окупирали дома му. Вчера заповедта за действие на служителите от Регионалната дирекция за национален и строителен контрол изтече.

Според началника на РДНСК за Североизточен район инж. Галин Баев общинският съветник в края на юли е извадил нова скица, в която границата е преместена и е написан друг номер на имота. "Липчев е разделил имота на две и  по този начин въпросната постройка попада в нов урегулиран поземлен имот", заяви за Дефакто:ВестникЪт началникът на РДНСК. "Смятаме да изпълним всички законови мерки, категоричен е инж. Баев". От РДНСК са подали молба във Варненския административен съд да се осигури достъп до незаконния имот и да се изкара ново удостоверение за идентичност на земята.

"Ще съборим незаконната постройка 100%", закани се инж. Баев. "Къщата си е там, не е поместена. Това, че в общината му местят линиите на имота, не оправя нещата, допълни началникът на Дирекцията по строителен контрол..От РДНСК изчакват решението на ВАС, за да преминат към изпълнението на премахване на нерегламентирания обект.

19.08.2011, 13:12 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: РДНСК, общински съветник, незаконен имот, сага

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics