1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

ОБС спря поръчка за близо 200 млн.лв.Забрана

Общинският съвет задължи кмета Кирил Йорданов да отмени обществената поръчка за строителни и ремонтни работи на стойност 190 млн. лв. Предложението, внесено в дневния ред на 36-то заседание от общинския съветник Веселин Марешки, беше одобрено от 21 съветници. Един от местните депутати гласува „против”, а 11 – „въздържал се”. Точката, касаеща поддръжката на уличната инфраструктура, бе включена в дневния ред миналата седмица в първия ден от Общинската сесия.

"Аз считам, че този, който 12 години не се е справил с дупките, няма морално право да определя как ще се развиват нещата в този  вид в следващите 4 години, когато най-вероятно ще има друг кмет. Много кратери има, единият е точно пред спирка "Журналист", заяви общинският съветник Веселин Марешки пред Дефакто:ВестникЪт. Кандидатът за кмет допълни, че дори обмисля да предприеме кампания за запълване на дупките по варненските улици. Съветникът изрази мнение, че изтичащите договори не са основателна причина да се бърза с решението за избор на нови изпълнители. Като пример той посочи транспортните фирми, чиито договори също са с минал срок, но те продължават да функционират.

Миналата седмица Веселин Марешки и кметът Кирил Йорданов се скараха по въпроса за обществената поръчка. Тогава градоначалникът нарече изказването на фармацевтичния бос "класически изборджийски случай" и "опаковка без съдържание". Марешки на свой ред определи отношението на кмета към съветниците като надменно и обвини Йорданов в предизборно изказване и опит за агитация. Бизнесменът обясни, че варненци вече не вярват на гаранциите, дадени от кмета.

Срокът за подаване на документите за участие в поръчката е 29 август, а офертите ще бъдат отворени на следващия ден 30 август.

Кметът Кирил Йорданов заяви наскоро, че крупната обществена поръчка няма никакво отношение към местните избори. Тогава той поясни, че общината е обвързана с договори на фирми изпълнители до края на годината  и от 1 януари 2012 година градът и администрацията ще останат без механизъм за строителство, ремонт и др. Това, по думите му, налага отсега да се вземат мерки по започване на процедурата за избор на изпълнители. Фирмите ще бъдат определени след 1-ви ноември, независимо че офертите на кандидатите ще бъдат отворени в края на август, каза още Йорданов.

18.08.2011, 15:41 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: 200 млн. лв., обществена поръчка, кмет, забрана

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center