1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Намалиха присъдата на Горсовгорсов

Красимир Горсовне е похарчил за хазарт пари, събрани за лечението на дъщеря му Мануела, която пострада тежко при катастрофата край Ропотамо. Това става ясно от решение на Софийски градски съд

Припомняме, Горсов беше осъден от Софийски районен съд на 2,5 г. условно. Размерът на присъдата е същияткато на Максим Стависки,причинил тежкия пътен инцидентпрез 2007г., при който загина Петър Петров от Сливен, а Мануела пострада, като състоянието й все още - 4 години след инцидента, е много тежко.

В обвинителния акт на Горсов се твърдеше, че той съзнателно е действалпротив интересите на дъщеря си, като е изтеглилнад 132 000 лева от две дарителски сметки за лечението й.

Решението на СРС беше обжалвано както от защитата на Горсов, така и от обвинението, което поиска ефективна присъда за бащата на момичето в кома.

След обжалването присъдата на Горсов е намалена от 2,5 години условнона 2 години. Наложената му пробация също е намалена от две години на шест месеца. Бащата на Мануела е оправдан по осем от 27-те харча- включително и хазарта, за които беше осъден, че е разходвал неправомерно.

За останалите, единствената вина на Горсов е, че не е представил доказателстваза какво точно са изразходвани парите, коментира пред news.bg един от защитниците му - адвокат Христо Ботев. Имайки предвид обаче, че голяма част от разходите на семейството около лечението на Мануела са плащани на ръка (като например услугите на рехабилитатори, които не издават касови бележки), доказването им е трудно.Този извод проличава и в решението на магистратите, където е записано, че „по делото не се установява несъмнено за какво точно подсъдимият е изразходвал суматаот 72 827, 40 лв. С оглед събрания доказателствен материал, а и доказателствения потенциал по делото, съдът счита подобна задача за обективно неизпълнима".

Въззивната инстанция намира, че разходите, направени от двамата родителина Мануела Горсова, през инкриминирания период, а именно включените в съдебно-оценителната експертиза и допълнителното заключение към нея - за дрехи, самолетни билети, придвижване с такси, хотел, стоматолог, храна и други ежедневни нужди, следва да бъдат приети за пряко свързани с лечението й, и в този смисъл, са използвани по предназначение. В решението се отбелязва още, че родителите на пострадалата са се посветилиизцяло на обгрижването и лечението на дъщеря си.

Съдът несъмненодължи на подсъдимияда се разграничи от всякакви опити за публичното му дискредитиране, пише още в решението на СГС.

18.08.2011, 11:39 Автор: news.bg


Тагове: Горсов, присъда, хазарт

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center