1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Премиерът забрани отпадните водиПлаж

 До май догодина да изчисти отпадните води от плажовете. Тази нетърпяща възражение задача е получил вчера сутринта министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев от премиера Бойко Борисов. Това научи “24 часа” лично от министър-председателя. “Извиках Плевнелиев с всички ВиК дружества и им наредих да измислят временно решение, докато се изградят пречиствателните станции, така че за следващия курортен сезон да няма нито един плаж с отпадни води”, обяви той.

Бойко Борисов ще следи изкъсо туризма, защото е категоричен, че този сектор заедно с инфраструктурата ще изтеглят напред държавата и ще акумулират приход за по-високи заплати и пенсии. Акцент върху изграждането на инфраструктура постави ден по-рано и вицепремиерът Цветан Цветанов при представянето на кандидат-кметовете на ГЕРБ.

Независимо че членовете на кабинета са в лятна почивка, премиерът нон-стоп звънял на министрите си и им спускал задачи, чието изпълнение не търпи отлагане. “Самият Борисов си седи в кабинета и си работи на пълни обороти - все едно не сме в отпускарски сезон”, споделиха неофициално служители на Министерския съвет. 

Вчера премиерът се е чул с естонския си колега Андрус Ансип. “Уговорихме се като добри приятели да ни окажат максимално съдействие със софтуера за изграждане на електронно правителство”, обясни той пред “24 часа”. Естония се прочу с опита си в тази област. След две седмици Ансип пристигал на гости на Борисов и ще му предостави безплатно софтуерния пакет за въвеждане на електронното правителство.

18.08.2011, 10:19 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: Бойко Борисов, отпадни води, плажове

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА