1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Скандал между РДНСК и общински съветникНезаконна постройка

Скандал избухна между служители на Регионалната дирекция за национален строителен контрол /РДНСК/  във Варна и общинския съветник Петър Липчев, което наложи присъствието и на полиция. Поводът за разразилата се буря, която продължи няколко часа на ул. „Гларус” 25 в кв. „Виница” е  незаконна лятна кухня и стопанска постройка в имота на местния депутат от групата на Веселин Марешки.

По думите на Липчев  органите на РДНСК са се опитали да навлязат в негови имоти, без да разполагат с надлежната заповед. Общинският съветник разказа, че заповед за премахване една незаконна постройка в неговите имоти, която била изпълнена. В днешния случай обаче инспекторите от РДНСК искали да навлязат в съсъедни имоти, без да имат заповед. В надлежните документи на Регионалната дирекция  бил посочен друг имот а не този, в който се намирала постройката. 

Според началника на РДНСК за Североизточен район инж. Галин Баев общинският съветник в края на юли е извадил нова скица, в която границата е преместена и е написан друг номер на имота.”Представя скицата и казва, че къщата е в друг имот, а не в този, за който е заповедта. Ще извадим едно удостоверение за идентичност и ще решим проблема. Къщата си е там, не е поместена”, коментира пред Дарик инж. Баев. По думите му "това, че в общината му местят линиите на имота, не оправя нещата”. Още утре ще бъдат извадени съответните документи, категоричен е инж. Баев.

По време на случката гумите на автомобила на РДНСК са били срязани. Петър Липчев отрече да има нещо общо с инцидента.

Източник: dariknews.bg

17.08.2011, 17:21 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: РДНСК, незаконна постройка, общински съветник

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
също гражданка
18.08.2011; 17:11
не знам дали общинарите са нагли или РДНСК се занимава с дребни постройки от сорта на лятна кухня да отчита дейност и да правим новони от това, има коскоджамити хотели за събаряне - нека идат там с взлом да влязат и да събарят ....
гражданка
18.08.2011; 10:47
Ей, много са нагли тези общинари!!!
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА