1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Райграс с хашиш вместо марихуанаМарихуана

Слънчев бряг е залят с нова дрога. Райграс или сено, обогатено с хашишово масло, сменя марихуаната, съобщи регионалният вестник „Черноморски фар”.

Тревата се търгува за 2-2,50 лв., колкото върви и цигара марихуана, но ефектът върху купонясващите туристи е много по-силен. Продуктът е с изключително високо съдържание на пристрастяващо вещество, потвърди д-р Ивайло Димитров, председател на областния съвет по наркотични вещества към община Бургас.

Ако в марихуаната в зависимост от условията на гледане активното вещество е от 0,5 до 2%, то в хашишовото масло то е 60-70%. Освен за „потребителя”, който получава по-силно удоволствие, новата рецепта е изключително изгодна за производителя.

Технологията на приготвяне е съвсем елементарна. Сурогатът, който може да е обикновена трева или водорасли, се вари в казан с ацетон, в който се сипват десетина капки хашишово масло. След това сместа се суши и е готова за пазара. Една така приготвена партида от новия коз е достатъчна да захрани град с размерите на Бургас за няколко дни, а бутилка хашишово масло стига, за да се друса Черноморието цяло лято.

Един от прийомите, който официализира парти дрогата, е купуването є в заведение. Тя се поръчва директно на сервитьора, с когото се разменят „кодирани” съобщения. Паролата е „Минерална вода от 15 или от 20 лв. искате?”. Разликата в цената идва от това дали екстази или амфетамин ще върви с нея.

„Яденето” се залепя с тиксо под капачката на бутилката с вода. Това не става без знанието на управителите на заведения, твърди изданието.

17.08.2011, 12:23 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: Черноморие, наркотици, хашиш

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics