1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БИЗНЕСЪТ

НАП проверява луксозни лодкиНАП Варна

Четиридесет и седем яхти в пристанищата на курортите Св. Влас и Несебър попаднаха под прицела на данъчните екипи по Черноморието, съобщиха от рпиходната агенция.Регистрационните номера на яхтите са записани от инспекторите на НАП, а информацията е изпратена до Морска администрация, за да се установи кои са собствениците на луксозните лодки. След установяване на собствеността, приходната администрация ще направи проверка за съответствието на доходите на притежателите и при установени нарушения на фирмите и физически лица ще бъде направена ревизия.

Данъчните проверки на НАП продължават и в заведенията по Черноморието, като оборотът в проверяваните обекти най-често е нараснал от 2 до 6 пъти. При проверка на ресторант в Слънчев бряг се е установило, че собствениците декларират месечен оборот в рамките на 1400-2400 лв., а по време на проверката, само за 1 вечер, той е скочил на 3000 лв. – увеличение от над 50 пъти. 

По време на проверка в Сандански през уикенда пък, данъчните са се натъкнали на ресторант, който работи без задължителния по закон регистриран касов апарат. Собствениците на ресторанта са нападнали двамата инспектори. Случаят е предаден на прокуратурата. 

“Всеки, който нарушава закона или се опитва по насилствен начин да се противопоставя на него, ще бъде предаден на органите на реда”, коментира случая изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.  „Държавата, и в частност НАП, ще продължава да бъде безкомпромисна към подобни нарушения и прояви”.

16.08.2011, 15:35 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: НАП, проверки, лодки, Черноморие

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics