1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БИЗНЕСЪТ

Варна като нова!Нови улици

Кметът на Варна Кирил Йорданов откри 4 новоизградени пътни отсечки на територията на града, научи Дефакто:ВестникЪт. Отсечките на стойност 13 797 000 лева бяха пуснати официално на празника на морския град "Св. Успение Богородично". 

Ремонтирани и реконструирани са южното обслужващо платно при пробива на бул. "Васил Левски", кръстовището на бул."Цар Освободител" и ул. "Христо Смирненски", участък от ул. "Христо Смирненски" от бул. "Цар Освободител" до ул. "Тролейна". Основен ремонт е направен и на бул. "Св. Елена" в участъка от бул. "Константин и Фружин" до ул."Асен Разцветников". Разширяването на едно от кръстовищата ще позволи облекчение на движението на автомобили, заяви кметът. 

Финансиране за ремонт на бул. "Трети март" е договорил Кирил Йорданов с премиера Бойко Борисов. По думите на кмета средствата, необходими за ремонта на отсечката, възлизат на около 10 млн. лв., което е непосилно за общинския бюджет. Поради тази причина Йорданов щял даде писменната молба за държавна помощ лично на премиера, за да може процесът да се задейства скорострелно. 

От градоначалника стана ясно още, че Държавата ще предостави терен на общината в южната част на Варненското езеро. Утре кметът ще връчи официално писмо на премиера за безвъзмездното предоставяне на 100- декаровия терен. "На това място ще бъде изградена база за развитие на всички видове морски спортове", заяви Кирил Йорданов. "Абсолютното условие е там да се построи спортна площадка. Ако някой се опита да построй нещо друго, дарението на земята трябва да бъде отнето", категоричен бе кметът.

15.08.2011, 16:59 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: пътни отсечки, ремонт, откриване

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Б.Б.
16.08.2011; 10:49
ХА, ТОЧНО НА ТОЗИ ТЕРЕН ДО ВАРНЕНСКОТО ЕЗЕРО Е И РИБАРСКОТО СЕЛИЩЕ " ОРЕХЧЕТО ", ЗА КОЕТО Б.Б. ДАДЕ ГАРАНЦИИ НА РИБАРИТЕ, ЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ БУТАНО..КИРО КРАДЕЦА ЩЕ ВИ ГО СЛАГА ТЪПИ ВАРНЕНЦИ, ЗАЩОТО ПАК ЩЕ ГО ИЗБЕРЕТЕ! ДА ВИ Е ЧЕСТИТ!
Хари
16.08.2011; 08:15
Киро защо публично не обявиш колко пари си откраднал.Много си нагъл и за това си допадате с Б.Борисов.
Стоянов
15.08.2011; 22:12
Господи, варна е дупка до дупка. Троших няколко джанти. Кви болеварди, Киро стига краде!
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center