1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Варна празнува!Варна
Още снимки тук

Честванията по повод празника на Варна започнаха с тържествена литургия, отслужена в Катедралния храм "Св. Успение Богородично" и благодарствен молебен за здравето на жителите и гостите на града. Флагът на морската столица беше издигнат под съпровода на Представителния духов оркестър на ВМС. 

По-късно в литийното шествие с иконата на Света Богородица се включиха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на отбраната Аню Ангелов, министърът на външните работи Николай Младенов. Приклещен от журналисти, премиерът пожела на варненци много здраве и успехи. По думите на Борисов Св. Успение Богородично е един от най-големите християнски празници.  Варненският и Великопреславски митрополит и неговия гост Астанайския и Казахстански митрополит Александър подариха на премиера и кмета иконата на Фьодоровската Света Богородица

Кметът Кирил Йорданов награди 12 пожарникари, взели участие в гасенето на големия пожар в складова база в западната промишлена зона. По-късно градоначалникът  откри 4 новоизградени инфраструктурни обекти на стойност над 13 милиона лева, завършени в навечерието на празника на града. 

Довечера жителите и гостите на Варна ги очаква богата програма. В 20:00 часа на сцената на Летния театър ще започне Тържествен концерт  с участието на Васил Найденов, Тони Димитрова, Дует Ритон, както и невероятната Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.

За младежите на входа на Морската градина ще се състои специален Младежки празничен концерт  с Ди джей Дидо от Deep Zone Project и група Ахат от 22:00 часа. 

Тържествената заря ще започне в 23:30 от Първа буна в града.

15.08.2011, 15:12 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: Варна, празник, Бойко Борисов

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center