1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Откриха нарколаборатория в хотелсинтетична дрога

Разбита е организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотични вещества. Бандата е действала на територията на Слънчев бряг, Бургас и Сливен, съобщи news.bg позовавайки се на информация на МВР.

Групата е неутрализирана в резултат на съвместната работана служители от ОДМВР-Бургас и териториално звено „Борба с организираната престъпност" Сливен".

Операцията е проведена рано днес на територията на Слънчев бряг. Задържани са 36-годишният С.Т. от Бургас, С.К. на 37г.от Сливен, Ж.Т. (32г.) също от Сливен и 24-годишната М.Ц. от Пазарджик. В квартира в бургаския комплекс „Меден Рудник" е задържана 26-годишната бургазлийка Т.С.

Петимата са участвали в престъпна група за производство и разпространяване на синтетични наркотици.

При претърсване в хотелска стая в Свети влас, в която живеел сливналията С.К., са намерени и иззети съдове, термометри, колби и прекурсори, необходими за производство на метамфетамин.

В стаята на Ж.Т. и С.К. и 24-годишната М.Ц. от Пазарджик в хотел в Слънчев бряг, разследващите намерили и иззели близо70 грама метамфетамин. От МВР уточняват, че 1 грам от синтетичния наркотик на черния пазар се продава между 50 и 60 лв. Намерени са и хапчета, от които, след допълнителна обработка, може да се извлече вещество за производство на метамфетамини. Открити са и „екстази".

Там, където живеели бургазлиите С.Т. и Т.С. - жилище в „Меден Рудник", са открити 400 гр. кокаин на стойност близо 50 000 лв. По цени на дребно 1 гр. кокаин се търгува между 100 и 120 лв., посочват от МВР.

Открити са и множество хапчета за производство на метамфетамин, както и два газови пистолета, преправени за стрелба с бойни патрони и боеприпаси за тях.

Дейността на петорката е наблюдавана от полицейските служители близо два месеца с цел събиране на годни доказателства, изтъкват от МВР. Задържаните са в ареста за срок от 72 часа.

13.08.2011, 19:20 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: синтетични наркотици, престъпна група

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics