1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СПОРТ

Рафиев: Бяхме чепати характери, не приятели

Нападателят наказва ”Пирин” с уникална задна ножица през 1979 г.
Прогнозира минимален успех на ”Черно море” в предстоящия мач


Рафи Рафиев

На 9 май 1979 г. "Черно море" постига историческа първа победа над "Пирин" в Благоевград. "Моряците" играят изключително силно и бият с 3:1 пред пълните трибуни на стадион "Христо Ботев". В герой за тима, воден тогава от Иван Василев, се превръща централният нападател Рафи Рафиев. Таранът от Разград е във вихъра си и бележи два гола, единият от които вдига на крака дори местната публика. "Светозар Светозаров-Бебо ми центрира една топка и аз я забодах в мрежата със страхотна задна ножица", спомни си Рафиев пред "Позвънете: ВестникЪт". "Тогава спечелихме абсолютно заслужено. "Орлетата" бяха много класен тим, но ние играхме великолепно", продължи разказа си бившият футболист, който има 276 мача и 68 гола с екипа на "моряците" в "А" група.

Той остана учуден, разбирайки, че от тогава "Черно море" не е постигал победа в Благоевград над "Пирин". "31 години са страшно много време. Мисля, че е дошъл моментът пак да спечелим. Ако искаме утре (бел. ред. днес) да вземем трите точки, трябва да бъдем готови за битка. Да се борим, защото даром никой нищо не дава. Прогнозата ми е минимална победа за нас. По принцип в този регион играем успешно. Едно време често биехме "Марек" и "Беласица", но с "Пирин" винаги е било по-тежко. Там самата атмосфера е по-различна", каза също Рафиев.
Според голмайстора, силата на онзи "Черно море" е била в способността на играчите да се обединяват в трудните моменти. "Не може да се каже, че тогава сме били приятели. Дори напротив, бяхме доста чепати характери. Но излезехме ли на терена, ставахме едно цяло. Бяхме като юмрук. Всеки бе готов да скочи и да защити съотборника си. Може би това се дължеше и на умението на треньорите да ни обединяват. Не знам, но сега според мен не е така. Точно това ни е най-големият проблем на целия български футбол", сподели голмайсторът от 70-те и 80-те години на миналия век.
Той посочи лошата подготовка като другата слабост на сегашните играчи. "Какво е това нещо, постоянно са контузени. Явно не тренират достатъчно, когато е нужно. Ние едно време по лагерите се скъсвахме от усилия, но после нямаше един с травма. Как да се контузиш, като си здрав като бик", запита риторично Рафиев и добави, че заради тежките тренировки не са излизали и по заведения. "При Иван Василев например тренирахме по 2 часа и половина сутрин и следобед. Буквално се прибирахме смазани вкъщи. Имахме сили само да вечеряме. Явно сегашните момчета нищо не тренират, щом имат сили да ходят по барове и дискотеки. Аз така си ги обяснявам нещата", каза още Рафиев, допълвайки, че са си позволявали да излязат само в събота след мач.

25.02.2011, 21:48 Автор: Йордан Фотев


Тагове: футбол

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics