1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Наближава празник!Варна

Община Варна ще бъде финансирана от Министерството на региналното развитите и благоутройство с 4 млн. 105 хил. лв. С предоставените средства ще бъдат довършени редица инфраструктурни обекти, съобщи кметът Кирил Йорданов. С парите догодина ще приключи изграждането на битови канализации във "Виница" и Тополи, реконструкцията на канализационно помпена станция "Бриз". Ще завърши и работата по водопровода "Боровец-юг", както и водопроводното отклонение в кв. "Аспарухово".

Обекти на обща стойност близо 14 млн. лв. ще бъдат открити за Деня на Варна на 15-ти август, посочи още кметът. Това са южното платно на бул. "Левски", реконструираният "Христо Смирненски", от ул. "Тролейна" до "Цар Освободител", бул. "Св. Елена", както и благоустроеното вътрешно квартално пространство на бул. "Христо Ботев" до блок 18.

  Проектът за общия устройствен план на Варна е вече в София и въпреки отпускарския месец ще бъдат спазени всички законови срокове за изработване на становище на Министерството на околната среда и водите, съобщи кметът Кирил Йорданов. Становището ще бъде внесено в Министерството на регионалното развитие и благоустройство  и ще бъде насрочено заседание на Националната експертна комисия,  като се очаква плановете да бъдат готови през септември.Тогава започва и задвижването на инвестиционните процеси, поясни кметът.

11.08.2011, 21:26 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: Варна, проект, благоустройствен план

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center