1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Дъжд и буря разпиляха ВарнаДъжд

54 л. дъжд на квадратен метър са се изсипали във Варна между 7:30 и 8:00 часа сутринта, когато валежите са били най-интензивни. Това сочат данни на синоптиците, които кметът Кирил Йорданов представи на брифинг днес.

Освен 4-те съборени дървета, бурята е нанесла щети върху инфраструктурата. Заминала е настилката на ул. „Антим I”. Причината е ВиК авария, след която платното не е възстановено напълно. Дъждът е отмил посипания чакъл. „В момента фирма запълва дупката. Веднага след като времето позволи, на улицата ще се извърши ремонт”, увери Кирил Йорданов.

 Щети има и по платното на бул. „3-ти март“ срещу енергостанцията, предполага се, че има улягане на  водопровод.

Наводнени са четири автомобилни подлеза, както и котелното помещение на АГ Болница. В лечебното заведение работят екипи на общината и на пожарна безопасност.
Отводнени са подлезите на улица "Шипка" и Спортна зала, както и пешеходното съоръжение до Юнашкия салон, посочиха от общината. Продължава работата по изпомпването на водата в подземния проход на Елпром. Районът около Зеленчуковата борса се отводнява от екипи на ВиК. 

Община Варна също прогизна. Силен теч имаше не само във фоайето пред зала "Варна", но и до зала "Пленарна", където днес се проведе заседание на Общинския съвет. 

11.08.2011, 16:44 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: дъжд, бури, щети, Варна

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center