1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Иди ми, дойди ми!Морска градина

Общинският съвет гласува да се възложи на кмета на Община Варна да предприеме действия по безвъзмездното предоставяне на управление на Аспаруховия парк и Морската градина. Решението местните депутати приеха във втория ден на 36-тата сесия на ОБС.

Двата имота са изключителна държавна собственост и кметът ще трябва да постави въпроса за стопанисването им пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на културата и областния управител. Според закона решението трябва да излезе месец след внасянето на заявлението.

Общинският съвет се разграничи от позицията на градоначалника, който наскоро заяви, че общината не предявява претенции за собственост върху Морската градина. Панко Анчев от групата на БСП повдигна въпроса и припомни, че преди повече от година има решение, което задължава кметa да издаде акт за общинска собственост върху двата парка. 

Съветникът от ДСБ Стилиян Севастиянов заяви, че безвъзмедното управление на парковете засега устройва общинарите. Председателят на ОБС Николай Апостолов заяви, че съветниците не се отказват от искането си природните обекти да станат общинска публична собственост.

Преди дни кметът излезе с версията, че законът не позволява смяната на публична държавна собственост в публична общинска. Той обяви твърдението, че е по-добре Морската градина да не става общинска собственост, тъй като местният парламент щял да я разпродаде. 

11.08.2011, 14:49 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: Морска градина, Аспарухов парк, община

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center