1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Летищата ни с положителни оценкиСамолет

Черноморските ни летища във Варна и Бургас изпълняват стриктно мерките за авиационна сигурност в съответствие с европейските и национални изисквания. Инспектори на Европейската Комисия констатираха след като извършиха мониторинг на двете морски летища, съобщи dnesplus.bg.

Всяка година Европейска комисия и Европейската конференция за гражданска авиация (ЕСАС) извършват ежегодни одити и инспекции на летищата в България.

Тези проверки дават оценка не само в индустрията, но и в въздухоплавателната администрация, която има задължението да контролира и регулира дейността на летища, авиокомпании и оператори на наземно обслужване. Положителните резултати от мониторинга доказват, че хармоничната работа между индустрията и държавата води до високо ниво на изпълнение на мерките за сигурност, съответстващи с европейските стандарти.

От своя страна, въздухоплавателната администрация непрекъснато следи за актуалното състояние на националната нормативна база в областта на авиационната сигурност. В тази връзка бяха направени промени в Закона за гражданското въздухоплаване, с които беше доразвита законовата рамка и бяха ясно разписани правата и отговорностите на всички субекти, имащи отношение към авиационната сигурност.

11.08.2011, 11:33 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: ЕК, летища, проверки

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics