1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Дъждовен ден за общинатаОбщина Варна

С традиционно закъснение от един час започна вторият ден от 36-тото заседание на варненските общински съветници. Янко Станев, съветник от листата на ДПС, е рожденик. В дъждовния ден той посети зала "Пленарна", за да поздрави колегите си. "Въпреки че вече съм на възраст, когато трябва да съм помъдрял, все още съм далеч от това", бодро отбеляза местният депутат.

Първоначално местните депутати гледаха точките от ПК "Собственост и стопанство".  Днешните теми са финансирането на ремонт на болници, осигуряване на оборудване, както и културни прояви. Очаква се съветниците да решат и предложението да се увеличи капацитетът на "Карин дом" с 10 места, ще бъде разгледано и предложението на кмета Кирил Йорданов да се въведе пълна забрана за строителство в ж.к. "Чайка".

Общинските съветници гласуваха решение за договори за концесии за автобусните спирки, с което се разрешава да има цигари и пакетирани храни по сергиите на спирките на градския транспорт. След това Веселин Марешки поиска 20-минутна почивка. От 11:10 докъм 12:15 общинските съветници отхвърлиха почти всички точки, касаещи комисията "Собственост и стопанство", с изключение на даването на общински помещения под наем на Български пощи. Вероятно изморени след този акт, местните депутати отново излязоха в 15-минутна почивка, този път поискана от БСП. 

В 12:30, когато общинарите отново се събраха, групата на Атака поискаха четвърт час почивка, която да се слее с обедния отдих на съветниците. Така ОБС се разпусна до 14:00 часа. 

11.08.2011, 11:01 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: Общински съвет, сесия

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center