1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Непримирим, неуморим, неподкупен кмет- Иван?Иван Петров
Още снимки тук

Екип на Дефакто:ВестникЪт се срещна с кандидата за кмет Иван Петров, който се представи за излъчен състезател в предизборната борба от единение на обикновените хора във Варна.

„Гражданско единение на обикновените хора има за цел не само да участва в местните избори за кмет, а и да ги спечели”, анонсира бившият футболист на „Спартак” Варна. "Психиката на хората я познавам, аз съм научен да побеждавам", увери Петров.

Голмайсторът се закани да изчисти образа на „бандитска Варна” и да я превърне в европейски център на спорта, туризма, културата и духовността.

Иван Петров излиза като независим кандидат. Той все още не е решил дали ще приеме подкрепата на някоя от партиите. „Предложения вече получих, но засега само ги обмислям”, заяви Петров.

Имам коз срещу всеки, категоричен е създателят на „Феър плей”.  

Вероятно бъдещият кмет е предпазлив относно коалирането в предизборната борба, тъй като се е опарил на предните местни избори. Той разказа, че през 2007 г. първоначално е бил подкрепен в кандидатурата си като кмет на район „Младост” от ВМРО. „По нареждане на председателя на партията обаче  плакатите с моя облик, които трябваше да се залепят в квартала, бяха скрити”, сподели Иван Петров. „Вероятно искаха да се възползват от името ми, за да спечелят места в листите”, заяви голмайсторът.

Самостоятелният кандидат смята да се заеме с осигуряване на достатъчно места в детските градини, както и на достатъчно спортни площадки, за да могат подрастващите да спортуват. "Трябва да обичаш децата, това е моята кауза", заяви Петров. Инфрасктруктурата също ще е сред приоритетите на Петров. „Аз имах идея как да се ремонтира стадион „Варна” като се запази като общинска собственост. Трябваше да се спечелят средства за обновяването му от привличането на чужди отбори и турнири като „Варненско лято”, категоричен бе Иван Петров. Той разказа, че е имал идея Христо Стоичков да стане лице на футболна Варна и така да се привлича гостуването на интернационални отбори. Идеята така и не се осъществила.

"Всички обещават места в детските градини, а ако изкарат средства от личните си банкови сметки може и да свършат нещо", каза Петров. Аз поне мога да кажа къде отидоха моите пари- в младите футболисти, в школата, която създадох", добави Петров. "Много хора ме познават. Мисля да събера на един стадион децата, които съм учил, които да ме подкрепят. Те вече не са деца и имат свои деца", каза бившият спартаклия.

Иван Петров е една от легендите на  "Спартак "- Варна, играл в клуба през 70-те и 80-те години на миналия век. Петров е сред голмайсторите на отбора в славната му история. Играл е още в тимовете на "Черно море", "Етникос Ахнас" и "Рабат Аякс". Бил е част и от националния ни отбор. Също така той е създател на първата частна школа за футболни таланти - "Феър плей", от която първите си стъпки са направили имена като Иван Найденов, Тодор Радомиров и Венцислав Маринов.

10.08.2011, 20:58 Автор: Олга Добрева


Тагове: непримирим, неподкупен, неуморим, Иван Петров

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА